Bronsgroen eikenhout: terugblik op de 6 marathons, dag 2

Coen seizing a moment - running through Helenaveen

Van 1 tot en met 6 april liep ik in 6 marathons door Limburg. Een terugblik op elke dag 1 marathon.

Dag 2: Arcen – Kronenberg. Tim en Ilse zwaaien me uit. Goed uitgerust ren ik de tweede marathondag in. Met een boog loop ik onder de welkomstbloemen van Lottum door. Eindeloze wegen, mooie bossen, en flink wat moeilijke kilometers. Afzien. Horst is de eerste noot in de muziekreis binnen de tocht: Rowwen Hèze. De accordeon wiebelt door m’n gedachten. De lastige kilometers laat ik achter me. In America draag ik ‘Blieve Loepe’ met me mee. Blijven rennen dus. Mijn verbeelding neemt een loopje op de Zwarte Plak en Helenaveen. De liedjes klinken door.

In Helenaveen stopt het pad. Een hek en veel prikkeldraad. Beschermd gebied. Gelukkig zijn er meerdere paden naar een bestemming. Terwijl ik mijn weg vervolg, pak ik mijn stiften en papier. Rennend teken ik mezelf, rennend langs de rand van Helenaveen. Ik ontmoet veel kapelletjes, maar geen één kan ik de hand reiken. “Uit angst voor vernieling?”, mijmer ik. In gedachte steek ik een kaarsje aan voor mijn muze.

In Kronenberg is Janne al aan het koken.  Ik geef haar mijn mooie moment. Vluchtig getekend, maar wel met Helenaveen in mijn achterhoofd. Na een douche schuif ik aan, en schud ik de hand van haar lieve vader. We delen kleine verhalen met elkaar. En een klein potje met kleurpotloden in de vorm van een sleutelhanger. De dag is gered, en met een goed gevoel droom ik dag 3 in.

Ilse, Tim and Coen saying goodbye Flower Arch in Lottum Selfie in America Zwarte plak, America Act of Joy: draw a beautiful moment. Coen running through Helenaveen