Bronsgroen eikenhout: terugblik op de 6 marathons, dag 1

A tree to hug and play in

Van 1 tot en met 6 april liep ik in 6 marathons door Limburg. Een terugblik op elke dag 1 marathon.

Dag 1: Gennep – Arcen. Op pad met een kleine, maar goed ingerichte rugzak. In het Heijense bos vertel ik aan de gebeurtenisverzamelaars van Gennep News over de Limburgse tocht en mijn hardloopreis van geluk.
Langzaam verdwijn ik uit beeld, en zet ik de eerste stappen richting de vrijheid. Na 5 kilometer klungel ik met één van de ritsen van mijn rugzak. Kapot. Geen veiligheidsspelden, dan maar mijn hardloopjack en thermoshirt er een beetje tussen proppen als bescherming. Werkt vast. Los ik in Arcen wel op.
Ondertussen zie ik door het bos de eerste mooie bomen. Elk op zijn eigen manier. De eerste bomen gaan met een knuffel en een lach op de foto voor de geluksactie van vandaag. Onderweg veel natuurschoon. Nu al. Met navigatiekunsten van een chaotisch dromer help ik een vrouw naar het Reindersmeer. Wonderwel bereiken we beiden het meer. We zwaaien naar elkaar. Ik glimlach, en denk al even aan de grote reis door Europa. Het onverwachte is mooi.

Via het meer ren ik de Hamert in. Totale verwondering. Plaatjes schieten door mijn hoofd. De mooiste schieten ook door de camera. Ik blijf maar gaan. Even sta ik stil bij de mooiste boom van de dag, en neem ik de energie in me op. In Arcen wachten Ilse en Tim me op. Ze brengen me naar een kleurrijke bende van honden, katten en paarden. En Mens-erger-je-niet. Veiligheidsspelden redden mijn tas. Ik ben klaar voor morgen.

 

A tree is catching the sun in a forestA tree to hug and play inWater and moor in the HamertThe most beautiful tree I hugged on the wayCreek flowing through the forest