Bronsgroen eikenhout: Gennep – Arcen

Marathon 1 van 6: Gennep – Arcen

op 1 april (ja, echt) loop ik van Gennep naar Arcen. Dit is de eerste van 6 achtereenvolgende marathons. Dit doet me denken aan thuis, en de hardloopuren met mijn vader naar Afferden, sprintend naar de hoge toren van nooit tevoren, stilstaand en genietend van het uitzicht.

Maar ik ben nog niet dieper in Limburg gelopen. Ik ben zo benieuwd naar de bossen, het Reindersmeer, en de hamert op weg naar Arcen. En wie ik ontmoet op de route.

Vandaag ontmoette ik twee mensen op mijn hardlooptocht van 36 kilometer, door de maasduinen en maasheggen. Eén was een wijze, vreedzame en vriendelijke langeafstandswandelaar. Hij zou zo kilometers en kilometers kunnen lopen. Ik voelde me verbonden. En hij is nog niet eens in de walk of wisdom gestapt. De andere man rende richting de brug naar Gennep. Ik had er 33 kilometer vol natuurpracht op zitten, en hij was verbaasd dat ik er nauwelijks moe uitzag. Hij rende om een beetje beter in vorm te komen, en ik wenste hem succes toen onze paden gescheiden werden. Ik ben er zeker van dat ‘t ‘m gaat lukken, hij was vastberaden. Daar begint ‘t allemaal 

Ik ben benieuwd welke verhalen deze marathon me gaat brengen. Ik heb bij Ilse in Wellerlooi een slaapplek gevonden! Dankjewel! Aangezien je broer een maffe malloot is en ook de meest relaxte persoon die ik ken, weet ik niet zeker waar ik aan begonnen ben. Maar het zal zeker gaaf zijn